logo_04

Kerkstraat 86 a
1391 HD Abcoude
+31 294 283855
Eussen@training-development.nl
Neem contact op

"Peter Eussen combineert scherpe analyses met een dosis relativerende humor en een 'down to earth' levenshouding. Dat brengt een proces op gang dat echt is en niet gekunsteld."

- deelnemer cultuurprogramma KPMG Meijburg.

peter_eussenDrs. Peter Eussen is de oprichter van Eussen Executive Development. Als cultuurpsycholoog en veranderkundige leverde hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de methodieken action based learning en Outward Bound®. Zijn deskundigheid hiervoor vergaarde hij tijdens zijn jaren als adviseur en trainer bij verschillende adviesbureaus. Daar werkte hij aan verandertrajecten, leiderschapsontwikkeling en samenwerkingsvraagstukken binnen kleine en grote ondernemingen. Inmiddels heeft hij een succesvolle coaching praktijk opgebouwd.

Na het gymnasium studeerde Eussen af aan de Academie voor Lichamelijk Oefening. Vervolgens voltooide hij aan de Katholieke Universiteit Nijmegen de studies Cultuur- en Godsdienstpsychologie en Arbeids & Organisatie psychologie. Als randgroepwerker deed hij zijn eerste praktijkervaring op met complexe groepsprocessen en outdoor trainingen.

In 1985 vertrok Eussen naar India om daar een jaar aan de universiteiten van New Delhi en Varanasi te werken. Hier ontwikkelde hij zijn andere passies: boeddhisme, reizen en bergen, met als favoriet de Tibetaanse Himalaya. Na zijn terugkeer naar Nederland begon zijn loopbaan als adviseur en trainer in het bedrijfsleven. Eerst bij het bekende internationale instituut Outward Bound School®, later bij andere trainings- en adviesbureaus en tenslotte bij Eussen Executive Development.

"Soms heb je meer dan een goed gesprek nodig om mensen in beweging te krijgen."

- motto Peter Eussen.